Telefoonnummer 010 2239022

Schere 31, 3085DT, Rotterdam

Telefoonnummer

010 2239022

Huidtherapie praktijk

Uw huid is bij ons in goede handen

       Wat is Acne?


Acne is een aandoening waar meerdere factoren invloed op kunnen hebben. Het is een aandoening van de talgklierfollikels, die wordt gekenmerkt door puistjes, ontstekingen, mee-eters en verstopte poriën. Acne kan leiden tot littekenvorming en kan psychologische gevolgen hebben voor de patiënt.


Acne is meestal gelokaliseerd op het gezicht, de borst, rug en schouders. Het begint meestal met gesloten of open comedonen. Dat zijn de boosdoeners voor het ontstaan of uitbreiden van acne. Als de comedonen goed worden behandeld, is de kans klein dat de acne zich gaat uitbreiden.


Hoe ontstaat acne?


Acne kan ontstaan door verschillende factoren. Volgens studies zijn de belangrijkste factoren van acne de verhoogde talgproductie, afsluiting van de talgklierfollikelopening en de aanwezigheid van bacteriën die de acne veroorzaken. In de puberteit wordt de talgproductie gestimuleerd door de androgenen die geproduceerd worden in de geslachtsorganen, bijnieren en de talgfollikel zelf. Het ontstaan van acne kan ook erfelijk zijn. Voeding en hygiëne spelen ook belangrijke rol bij het ontstaan van acne. Stress, roken, zweten en seksuele gewoonten kunnen ook het ontstaan van acne beïnvloeden of in standhouden.


Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zoals melk en magere yoghurt kunnen een negatieve invloed hebben op acne.Behandelmogelijkheden


Een huidtherapeut kan door huidtherapeutische onderzoek er mogelijk achter komen wat de oorzaak van acne is bij de desbetreffende patiënt. Door het bieden van diverse huidbehandelingen en het geven van de juiste adviezen en voorlichtingen kunt u helemaal of grotendeels acnevrij worden.


De huidtherapeut helpt u hierbij door het uitvoeren van een dieptereiniging. Een diepte reiniging bestaan uit:


1. Het reinigen van de huid met behulp van de gepaste producten, waarbij er wordt gekeken naar uw huidtype.


2. Het uit reinigen van de huid door het leeg maken van de comedonen (mee-eters) en puistjes.


3. Het aanbrengen van een kalmerend masker als afsluiting van de behandeling.


Op basis van de hulp vraag van de patiënt kan de diepte reiniging gecombineerd worden met allerlei andere behandelingenAcnetherapie kan gecombineerd worden met de fruitzuurpeeling behandeling, microdermabrasie, microneelding en huidverbetering met behulp van lasertherapie.
In Derma Diamant wordt gebruik gemaakt van de Tebiskin producten. Naast een dag en nachtcrème bevatten deze producten ook actieve boosters. Deze boosters vergroten en versterken de effectiviteit van de behandelingen. De boosters zijn in set vorm, maar ook los verkrijgbaar.

Vergoeding

De meeste behandelingen op het gelaat worden deels of helemaal vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de behandeling en laesie.

Openingstijden:


MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

In het weekend alleen op afspraak

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-21:00

10:00-16:00

10:00-16:00

Onze praktijk is aangesloten bij© 2018 by DermaDiamant