Telefoonnummer 010 2239022

Schere 31, 3085DT, Rotterdam

Telefoonnummer

010 2239022

Huidtherapie praktijk

Uw huid is bij ons in goede handen

       Fibromen & Wratten


Fibromen zijn goedaardige tumoren van  bindweefsel. Het zijn huidkleurig of lichtbruine uitstulpjes die vaak 2-5 millimeter groot zijn. Fibromen zijn rond of ovaal en zitten met een klein steeltje aan de huid vast. Fibromen zijn meestal gelokaliseerd in de oksels, hals, oogleden, onder de borsten en in de liezen. Als er sprake is van 30 of meer fibromen dan kan een mogelijke oorzaak een verminderde glucosetolerantie zijn. In dit geval zal de patiënt geadviseerd worden om een afspraak te maken bij de huisarts.


Wratten zijn harde eeltige plekken die worden veroorzaakt door een virus. Deze plekken komen vooral voor op voeten en handen maar kunnen wel op andere plaatsen zitten. Ze kunnen vanzelf verdwijnen maar indien dit niet gebeurd kunt u bij ons langskomen om ze te laten behandelen.


Behandeling


Omdat de wratten enkel in de opperhuid verankerd liggen, kunnen zij eenvoudig van de huid worden geschraapt. Hierbij wordt een naaldje met een lusje om de wrat gelegd en gecoaguleerd. Het korstje dat hierna ontstaat, valt er na een paar dagen af. Het principe van coagulatie berust op het wegbranden van weefsel door hoge temperatuur. Er treedt weefselbeschadiging op, het afwijkend huiddeel sterft hierdoor af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid, zonder littekenvorming.


Fibromen kunnen eenvoudig behandeld worden door het branden of knippen van het steeltje. Bij DermaDiamat wordt gebruik gemaakt van zapper voor het wegbranden van fibromen. Hierbij ontstaat een korstje en de fibroom valt na paar dagen af. Door de steeltje weg te branden, ontstaat er weefselbeschadiging op en zal de afwijkende huid afsterven en zal het lichaam nieuwe huidcellen gaan maken.


Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling voor goedaardige huidaandoeningen, waarbij een deel van de huid met vloeibare stikstof wordt bevroren. Hierdoor sterft de afwijkende huid af en kan er gezonde huid terug groeien. Cryotherapie wordt gebruikt voor verschillende huidafwijkingen, zoals: wratten, lentigo solaris(bruin tot zwart vlekjes door blootstelling aan de zon), seborrhoica (ouderdomwratent) etc.


Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig voor cryotherapie van oppervlakkige pigmentvlekken om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor het bereiken van het optimale resultaat. In overleg met de patiënt wordt er gekeken naar de mogelijke behandelingen.


Resultaat

Na de behandeling zal het gebied rood worden. Enkele dagen na de behandeling zal de rode kleur donkerder worden naar donker rood tot zwart en verschijnt een korstje op de huid. Het korstje moet droog blijven en het is van belang dat u het korstje niet wegkrabt, want dat kan voor littekenvorming zorgen. Onder het korstje groeit eenl mooie gezonde nieuwe huid. Afhankelijk van de huid en de laesie zal het behandelde gebied ongeveer twee weken kwetsbaar zijn. Het is zeer van belang om de huid goed te beschermen met SPF 30 of SPF 50 indien u langer wordt blootgesteld aan de zon.

Openingstijden:


MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

In het weekend alleen op afspraak

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-21:00

10:00-16:00

10:00-16:00

Onze praktijk is aangesloten bij© 2018 by DermaDiamant