Telefoonnummer 010 2239022

Schere 31, 3085DT, Rotterdam

Telefoonnummer

010 2239022

Huidtherapie praktijk

Uw huid is bij ons in goede handen

       Littekens

Een litteken ontstaat door een beschadiging in het huidweefsel. Een litteken is een blijvende zichtbare afwijking van de huid, die overblijft na genezing van een wond. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens achterblijven. Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Afhankelijk van het soort litteken zijn er verschillende behandelingen voor het genezen van het litteken. Samen met uw huidtherapeut, wordt er gekeken naar het soort litteken en de bijpassende behandeling.

Littekentherapie


Bij DermaDiamant worden de volgende littekenbehandelingen uitgevoerd:


Littekenmassage

Met verschillende massagetechnieken wordt het litteken soepeler gemaakt en de verkleving zoveel mogelijk opgeheven. Door verschillende grepen worden pijn en roodheid verminderd, waardoor het littekenweefsel soepeler gaat worden. Het doel van deze behandeling is het reduceren van bewegingsbeperkingen en het soepeler maken /verbeteren van de litteken structuur. De intensiteit van de behandeling verschilt  per patiënt, per behandeling, per litteken en per laesie. De massagetechnieken worden geleidelijk opgebouwd van voorzichtig naar een stevige massage. Vervolgens krijgt u adviezen over zelfmanagement en huidzorg van uw huidtherapeut.


Siliconenpleisters

Als het litteken vers is kan het gebruik van siliconenpleisters een goede oplossing zijn om het litteken vlakker en zachter te maken. Vervolgens zal de roodheid, jeuk en pijn van het litteken afnemen gedurende gebruik van de siliconepleisters.


Microneedling

Door middel van micronaaldjes (Dermapen) worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt, zonder de huid te beschadigen. Hierdoor zal de doorbloeding van de huid enorm gestimuleerd worden. Daarnaast stimuleert de Dermapen de aanmaak van nieuwe huidcellen door de natuurlijke stimulatie van collageen en elastine  aanmaak. Hier kunt u meer lezen over de behandeling met behulp van microneedling.


Peeling

Bij een peeling worden afhankelijk van de sterkte van de peeling de dodehuidcellen van de epidermis en dermis verwijderd. Hier kunt u meer lezen over de behandeling met behulp van een peeling,


Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt toegepast om het litteken minder zichtbaar te maken. In combinatie met bovengenoemde behandelingen, kan camouflagetherapie een mooie aanvulling zijn om het litteken zoveel mogelijk onzichtbaar te maken. Bij DermaDiamant wordt gebruik gemaakt van Lycogel. Hier kunt u meer te weten komen over het product en het werking van de Lycogel.

Openingstijden:


MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

In het weekend alleen op afspraak

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-21:00

10:00-16:00

10:00-16:00

Onze praktijk is aangesloten bij© 2018 by DermaDiamant