Telefoonnummer 010 2239022

Schere 31, 3085DT, Rotterdam

Telefoonnummer

010 2239022

Huidtherapie praktijk

Uw huid is bij ons in goede handenVergoeding


          Oedeem


Lymfoedeem is een zwelling van de weefsels door ophoping van lymfevocht als gevolg van een verstoring van het evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Er worden namelijk twee vormen van lymfoedeem onderscheiden: het primaire en het secundair lymfoedeem. Een primair lymfoedeem wordt veroorzaakt door een ontwikkelingsstoornis van het lymfestelsel door een erfelijke aanleg. Een secundair lymfoedeem wordt veroorzaakt na trauma of het verwijderen van lymfeklieren voor een bepaalde vorm van kanker, zoals het mammacarcinoom (Borstkanker).

Oorzaken van deze aandoening zijn de interruptie van de axillaire lymfatische kanalen door een chirurgische ingreep. Okselklier dissectie, waarbij lymfeklieren, vetweefsels, kleine bloedvaatjes en enkele gevoelszenuwen in de oksel worden weggenomen, heeft ongeveer 10% kans op bijwerkingen zoals pijn en gevoelloosheid, bewegingsbeperkingen in de schouders en lymfoedeem aan de arm.


Lipoedeem kan vaak ook (deels) behandeld worden, lees hier meer over.


Behandelmogelijkheden


Lymfoedeem patiënten worden voornamelijk behandeld door huidtherapeuten. Huidtherapeuten passen oedeemtherapie toe voor het behandelen van lymfoedeem patiënten. Oedeemtherapie bij een huidtherapeut start met MLD,Ambulante Compressietherapie, Ademhalings-en bewegingsoefeningen, Lymfetaping, Intermitterende Compressie Therapie (IPC-therapie), zwachtelen, Elastische Kous, litteken behandeling en huidzorg. 


Manuele lymfedrainage

MLD is een massagetechniek gericht op de stimulering van de afvoer van lymfvocht op het bevorderen van de functie van niet –aangedane lymfvaten. Bij DermaDiamant wordt u als patiënt eerste behandeld met handmatige Manuele Lymfe Drainage. Vervolgens zal uw huidtherapeut de MLD combineren met lymfapress voor het bereiken van optimale resultaat.


Lymfpress

Lymfpress is een apparaat  dat wekt met compressie. Het kan ingezet worden bij de behandeling van verschillende stadium van Oedeem . het kan op de Lymfapress arm of been manchete aangesloten worden. Ieder machete bestaat uit 12 luchtkamers. De kamers worden een voor een opgeblazen , vervolgens lopen de luchtkamers leeg en zo loopt de hele proces ongeveer 30 minuten duren. Lymfapress werkt pij verlichtend, ontspannend . Na de behandeling zal het lichaamsdeel zichtbaar dunner worden en minder zwaar gaan aanvoelen. Lymfapress is een aanvulling op de Manuele Lymfe Drainage, lymf en lipoedeem.

,

Lymfetaping

Op de plaatsen waar geen ambulante compressie toegepast kan worden, zijn er bepaalde plaktape om de oedeemgebied te draineren. De lymfetape is elastisch en door het op rek zetten van de huid, wordt de huid opgetild. Daardoor ontstaat er ruimte tussen de opperhuid en de tweede huidlaag. De lymfevocht verplaats zich van de plaats waar de druk hoog is, naar de plaats waar de druk lager is. Zo ontstaat soortvergelijk beweging als de MLD. 


Compressietherapie

Na de stimulering van de vochtafvoer door MLD en Lymfapress, zwachtelt de huidtherapeut de behandelde ledematen. Door de zwachtels, wordt er van buitenaf druk gegeven op de ledematen om de bloed- en lymfestroom te stimuleren. Hierdoor wordt de lymfevocht beter afgevoerd, waarbij oedeem zich reduceert.

Het aanmeten van een therapeutische elastische kous (TEK) wordt ook door de huidtherapeut uitgevoerd. Therapeutische Elastische Kous geeft tegendruk aan het vocht in de ledenmaten en zorgt ervoor om het bereikte resultaat te behouden. Kousen dienen dagelijks door de  patiënt gedragen te worden. Er zijn heel veel verschillende soorten kouden verkrijgbaar. Afhankelijk van de wens van de patiënt wordt er met de huidtherapeut het beste en leukste kous voor u gemeten en gekozen.


Openingstijden:


MAANDAG

DINSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

In het weekend alleen op afspraak

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-18:00

09:00-21:00

10:00-16:00

10:00-16:00

Onze praktijk is aangesloten bij© 2018 by DermaDiamant