Fibroom verwijderen

Fibroom verwijderen - DermaDiamant

Fibroom verwijderen

Dermadiamant is een huidtherapeutische kliniek gespecialiseerd in veel voorkomende huidbehandelingen. Steelwratjes of fibromen kunnen worden verwijderd door middel van verschillende behandelingen. Een fibroom is goedaardig en komt vaak voor. Dat zijn kleine wratjes die op warme plaatsen zoals in de hals, de schaamstreek of onder de oksels ontstaan. Ook komen ze vaak voor rondom de ogen. Fibromen kunnen soms pijn doen of jeuken door het schuren van kleding.

Voor de behandeling

Het is van belang om voorafgaand de behandeling 4 weken zonlicht te vermijden. Hierbij is het belangrijk om geen gebruik te maken van de zonnebank. Verder is het belangrijk dat Indien u buiten loopt en de zon fel schijnt, u zich goed insmeert met een zonbescherming. Bijvoorbeeld Tebiskin of de laroche posay factor 30 SPF.

Tenslotte dient u voor de behandeling uw gezicht goed te reinigen. 

Tijdens de behandeling

Deze huidaandoening wordt verwijderd door middel van verschillende behandelingen. Het fibroom wordt door het laserlicht verwarmt. Hierdoor zal het fibroom na enkele dagen vanzelf eraf vallen. Deze behandeling is goed te verdragen omdat de fibromen vaak klein van omvang zijn. 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling licht warm aanvoelen of rood worden. De huidtherapeute zal u een koelpack geven om de huid goed te koelen. Hierdoor zal de roodheid na enkele uren verdwijnen. Na een aantal dagen kan er korstvorming ontstaan rondom het fibroom. Hierbij is het van belang om van het korstje af te blijven totdat het er van zelf afvalt. Indien u dat niet doet, kan er een litteken ontstaan. Verder dient u goed rekening te houden met UV-bescherming. De huid dient tot een maand na de behandeling goed beschermd te zijn tegen de zon en we raden u aan om niet onder de zonnebank te gaan.

Meer informatie over fibroom verwijderen of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over deze behandeling of wilt u weten of dit de juiste behandeling is voor u, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak voor een consult. 

Bij een eerste bezoek wordt er altijd een intakegesprek ingepland. Tijdens dit gesprek zullen al uw wensen en verwachting worden besproken. Daarnaast wordt er een huidscan gemaakt. Dit om de onderliggende huidlagen goed te kunnen beoordelen. Zo wordt er achterhaald wat de behoefte van de huid is. Naar aanleiding van alle informatie zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Tijdens de behandelperiode zal er persoonlijke adviezen worden gegeven, de resultaten worden gemeten en de voortgang van de behandelingen worden geëvalueerd.

Logo DermaDiamant

Locaties

Nieuwehaven 195

2801CW Gouda

 

Schere 31

3085DT Rotterdam

Volg ons